Много стъпки в снега проследявах
и достигах до нечии порти,
но вратата все беше заключена,
а ключът все не беше у мене...
Много рози напролет засаждах,
ала всичките бяха с бодли
и умираха всички наесен,
не оставяха пепел дори.
В много пътища тръгвах да бродя
и зад себе си пущах трохи,
после нито една не намирах
и загубвах обратния път...
Много рокли ми ставаха тесни
и душата ми стягаха гадно,
най-накрая загърнах се в тебе -
ти ми беше по мярка!
© Рада Димова All rights reserved.