Кое ли е това дете?
С големи бузки и бретонче.
То е моето малко внуче.
Гордост бабина и радост.
Вече с математика се борим.
Чудиме се и се маем.
Е какво е пък сега това?
Частно, делител и множител дори.
Отговорът ми нали е верен?
Аз другото не го решавам!
Стига си ме мъчила, бе бабо.
От непознати думи се втрещявам.
Но нали си вече гимназист.
Няма само да събираш и делиш.
А сега и теоремата ще учим,
а и формулите наизуст.
© Елена All rights reserved.