1.10.2012 г., 11:52 ч.

Моето внуче 

  Поезия » За деца
2020 0 2

Кое ли е това дете?

С големи бузки и бретонче.

То е моето  малко  внуче.

Гордост бабина и радост.

 

Вече с математика се борим.

Чудиме се и се  маем.

Е какво е пък сега това?

Частно, делител и множител дори.

 

Отговорът ми  нали е верен?

Аз другото не го решавам!

Стига  си ме мъчила, бе бабо.

От непознати думи  се втрещявам.

 

Но нали си вече гимназист.

Няма само да събираш и делиш.

А сега и теоремата ще учим,

а и формулите наизуст.

 

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иво и на теб Честит празник.Бъди ни жив и здрав, да ни радваш с прекрасните си стихове.
  • Честит празник, Ели! Да ти са живи и здрави внуците!
Предложения
: ??:??