Feb 9, 2017, 10:58 PM

Mоќ 

  Poetry » Phylosophy
257 0 3

Се насмеа на мојата сиромаштија
иако беше стопати победна од мене 
и носеше катран во својата самоуверена појава. 

Носев вода во решето 
за да ги полевам своите полиња
кои сега наместо жито раѓаат пари. 

На оние што сакаат да влезат во нашиот дом 
да присвојат сè, што е наше 
им го кажав погрешниот правец
да патуваат со воз во пеколот
таму каде ѓаволот им го копа гробот. 

Имам моќ во мислата, зборот, делата и карактерот. 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??