Feb 25, 2008, 7:01 PM

Молитва 

  Poetry » Other
516 0 1
Нощем късно палиш ти свещица,
в някой храм, тайно вътре
в себе си се молиш на някой бог...

Сам самичък във храма нощем
шепнеш ти молитва тихо,
държиш догарящата свещ в ръка
и очакваш този бог да чуе твоя зов...

Восъкът се стича по свещниците бавно,
плахо пламъкът догаря в тъмнината
и ето, сякаш нежна песен звучи,
това ли е гласът на бога?

© Вили All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??