May 31, 2008, 10:46 AM

молитва... 

  Poetry » Love
886 0 8
... На мъничката църква в полумрака
свещичка със попукване гори.
Пред образа на Божията майка
девойка през сълзи реди:

- Кажи ми, майчице, открий ми
с какво пред тебе толкоз съгреших,
защо в сърцето ми настъпи зима,
защо от устните смеха изтри?!

Кажи ми, Богородице, открий ми,
защо така боли след любовта,
защо очите, толкоз нежно сини,
смразиха във сърцето ми кръвта?!

Защо не виждам вече свойто утре,
защо в нощта не мога да заспя,
защо ли сякаш празна съм отвътре,
откакто ми отнеха любовта?!...

© Ради All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??