Feb 12, 2011, 9:02 AM

Молитва 

  Poetry » Civilian
560 0 4

Сама Голгота си издигнах

и  пътя прашен извървях…

В очите хорски грешна бях,

но следвах свои правила.

 

Сама присъди си прочитах.

Венецът трънен беше мой.

Напук вървях – и в студ, и в зной…

Все в странни орбити политах…

 

Създадох си сама морал!

И клетва дадох в храма Божий

с молитва: „Никой да не може

да купи моята душа!”

© Йорданка Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??