12.02.2011 г., 9:02 ч.

Молитва 

  Поезия » Гражданска
559 0 4

Сама Голгота си издигнах

и  пътя прашен извървях…

В очите хорски грешна бях,

но следвах свои правила.

 

Сама присъди си прочитах.

Венецът трънен беше мой.

Напук вървях – и в студ, и в зной…

Все в странни орбити политах…

 

Създадох си сама морал!

И клетва дадох в храма Божий

с молитва: „Никой да не може

да купи моята душа!”

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??