Jan 9, 2009, 7:03 PM

Молитва 

  Poetry » Other
845 0 2
Вали.

Абсурден дъжд вали в моята душа,
и знам - опитам ли  да тръгна аз назад пеша -
ще  ме погуби без пощада той...

Единствено напред аз трябва да вървя,
Единствено със себе си аз трябва и да бъда.

Не ще е  лесно, никак даже.
Ще падам .
И ще ставам.
Отново пак ще падам във калта,
и ще се моля на колене -

О, Боже,
ако една частица останала е от
Твоята всемирна мощ -
Боже, прости и подари ми я!

Ти знаеш колко много копнея да се променя,
да бъда нова и добра,
да вярвам в Теб
и в Твоята безмерна обич.

Самата аз - безкрайно да обичам,
да имам сили,
да продължа към своя нов живот -
Живот - без подлост и лъжи,
Живот - изпълнен само с доброта...

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??