Feb 14, 2023, 6:54 AM

Молитва за любов 

  Poetry » Love
470 1 0

Господи, знам че съм длъжник, 

ала дай ми либе да обичам. 

Младостта минава като миг. 

Дай - и тя да ме обича. 

 

Боже, знам че все греша, 

ала дай ми радост, дай ми слънце! 

Прогони ти мойта самота, 

че от огъня ще стане въглен. 

 

Господи, прости, че все те викам, 

а пък после ти обръщам гръб. 

Ала все из този свят се скитам, 

подир мене все е мойта скръб. 

 

Господи, дари ме със любов! 

Нека да е, Боже, споделена! 

Дай ми, Боже, пък и неготов, 

че душата моя е сломена. 

 

Господи, живея за мига

в който моята любов ще срещна. 

Знам че тази самота, 

Господи, е не по-малко грешна. 

 

Господи, ти знаеш моята душа! 

Тя е нежна, праведна, гореща. 

Боже, дай ми любовта! 

Аз ще чакам, Господи, с надежда. 

© Александър Лозанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??