Jun 29, 2022, 6:50 PM

Момчилград 

  Poetry
148 0 1


...
В градчето малко
южно слънце грее
и пари жарко,
ветрец не вее...
А паркът зеленее!
Красиви рози,
ухаещ цвят,
човешки пози,
паузиран тракт... 

Часовникът отмества бавно
стрелките си за време,
не пришпорва ранно
възрастния, който дреме. 

Спокоен ден,
предхождащия му прилича,
живот и тук кипи, но е укротен,
търпеливо тича. 

Затова и онзи, който някъде е бил,
се връща и отново, и отново,
докосва се до свят различен - мил,
подадена ръка, усмивка, мото:
Да живеем с благодарност, 
да оставим хубави следи
мечтите - в реалност
живота ни да сподели!

          Кр.Генева

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дано повече хора чуят гласа ти! Тихият уют, който предлагат малките населени места е по-здравословен от забързания живот в големите градове! Поздравления!
Random works
: ??:??