May 5, 2021, 9:21 PM

Момент 

  Poetry
315 0 1

 

 

 

Момент ...! Поспри

и се вслушай в тишината.

Чуваш ли я как бучи

нейде в далнината ...?

Това е от вятъра игрив.

Той не спи и се премята

като пламък жив

дълбоко във душата -

вятърът, ваятел

на будна тишина,

в която чакаш някой

да почука на вратата ...

Момент! Чука се ...! Отваряй ...

дано да е приятел ...,

онзи, който ти отчаяно

цял живот си чакал ...

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??