Jan 4, 2011, 9:44 PM

Монография за пеперуди 

  Poetry » Other
780 0 9

в деня на благодарността когато е неделя

повикай камериерката

да почисти

отвореното сърце

станиола от цигари

петната от вино по килима

посипи тишината с Chanel

драсни и клечка

и заключи главните герои

преди да са полудели окончателно

 

в деня на благодарността когато е сряда

повикай пиколото

да опакова

отровения от любов сън

полуделия дъжд

зелените ми очи

говори на португалски

тъга която не разбирам

и изтрий финалните букви от сценария

преди да са полудели окончателно

 

в дена на благодарността  когато е неделя

повикай крупието

да заложи графията

на златните ти крила

сметката с трите нули

облаците с ясен почерк

посипи времето с Chanel

и тръгвай

преди да съм полудяла окончателно

 

моно съм

в чадър и студено кафе

по булевард с име привечер

и вечерта е гилза от червило

в оранжево

в което се повтаряш

до замръзване

© Зорница Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??