Nov 13, 2019, 1:20 AM  

Монолог 

  Poetry
458 1 1

Нощта е дъждовна и мрачна,

сълзи от небето шуртят.
Разбиват се в плочките силно
и плисват, и звучно реват.
Сякаш дъждът си говори с града.
Сякаш му пее небесна естрада.
И всичко мълчи и слуша звука,
как надалече мълния пада.
А аз си говоря със тебе. Без думи.
Говоря си с тебе наум.
"Липсваш ми! Липсваш ми... чу ли?
Без тебе ме няма! Без тебе не съм!"
А горе в небето от мрачни пашкули
изсипва се дъжд над града,
и нощта се усмихна с разплакани скули
и тръгна към другия край на света!

 

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красиво и тъжно. Но има и щастлива любов, стига човек да я намери, да я пали и храни всеки ден
Random works
: ??:??