Jun 16, 2013, 7:56 PM  

Дали си само съмнение или просто лъжа 

  Poetry » Other
469 0 0

 Дали си само съмнение или просто лъжа

 

Дали си болест по природа

камен бряг или коварна фея 

или си само смъртоностна отрова

или просто приличаш на нея 

 

дали си тъга която разтила тъмнината 

унила и тъй безполезна

или си само една болка позната 

или просто си отворена бездна

 

дали си порив смърт или глад различна

затворен в кръг от клюки и сплетни

или си само една пародия безлична

на грешни мисли и злини

 

дали си мъка и страдание

тъмна орис или гибелна съдба

или си само едно съмнение 

или просто една лъжа

 

дали си част от дълбините 

или плачеща скала 

или си само капка от вълните

или просто капки от дъжда 

 

пред огледалото видях душата в теб 

разтворила своите крила 

като нощна пеперуда с цвят на креб

тя черна е и черна е била 

 

е питам се тогава откакто те видях

дали си болест болка или тревога

в настроение ли тогава бях

че сега да живея без теб не мога

 

 та ти излъга ме за всичко 

друга си обичал а аз не го разбрах

узнах го твърде късно 

да стория нищо не можах

 

отдавна стана късно за да се упазя

и все неспирах все да се заричам

че тогава трябваше да те намразя 

а вместо това аз продължих да те обичам!!!

 

 

22.2016

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??