Морски вълни
Седнал нейде на брега,
втренчил поглед надалече,
чувам нещо да шуми, шуми,
идат морските вълни.
Идат бели във редици,
сякаш смели са войници,
пръскат пяна и вода,
стелят се на свобода.
Те пристигат отдалече,
от безкрайна синева,
дето свързва се морето
с небосклона на небето.
И налитат, без да спират,
и се блъскат във брега,
сякаш демони напират
и върлуват през нощта.
Тази гледка е велика
и ни кара да останем,
на брега да постоим
и пред ней да замълчим!
2012 SRG
© Стойко Георгиев All rights reserved.