12 апр. 2012 г., 22:37

Морски вълни 

  Поэзия
702 0 0

Морски вълни

 

Седнал нейде на брега,

втренчил поглед надалече,

чувам нещо да шуми, шуми,

идат морските вълни.

 

Идат бели във редици,

сякаш смели са войници,

пръскат пяна и вода,

стелят се на свобода.

 

Те пристигат отдалече,

от безкрайна синева,

дето свързва се морето

с небосклона на небето.

 

И налитат, без да спират,

и се блъскат във брега,

сякаш демони напират

и върлуват през нощта.

 

Тази гледка е велика

и ни кара да останем,

на брега да постоим

и пред ней да замълчим!

 

                        2012   SRG

© Стойко Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??