Jul 6, 2007, 4:54 PM

Моят храм 

  Poetry
861 0 23

Вървя, измислена от някого,
превзела своя храм-мечта.
От спомените храня се, но всякога
при теб се връщам още в мисълта!

Създала съм във храма си олтар.
Пред иконата отправям ти покана
и всяка реч, и всеки Божи дар
превърнала съм в плачеща камбана!

Пред храма си безверие посях.
Прехранвам се със пост и със молитва.
Да те забравя знам, че не успях,
душата ми към тебе пак политва!

Моят дом, моят храм, моя крепост -
аз се моля и денем, и нощем.
А в молитвите сладко унесена,
аз се питам, жив ли си още?

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??