Nov 15, 2006, 12:52 PM

Моята Бивша Си Има Настоящ 

  Poetry
572 0 3
Нечие Безоблачно Небе (Моята Бивша Си Има Настоящ)

Скъпа,
Ти виждаше всичко хубаво в мен.
Ти ме наричаше с стотици нежни имена.
Ти не ми даде повече от ден,
Но аз не съжалявам за това.

Скъпа,
Ти се опитваше да натрупаш опит,
Сякаш аз бях в нечия игра,
Сякаш това за теб бе просто хоби
Или сякаш си казала шега.

Скъпа,
Твоите игри добре разбирам,
Виждам когато плачеш с фалшиви сълзи,
Но в лукавите ти очи съзирам
Най-добрия прийом от твоите игри.

Скъпа,
Опитваш се да си направиш "щастие".
Е, но то не идва като чрез магия.
Жалко е, че лесно изпадаш в "забрава"
И не помниш урока, как да го откриеш.

Скъпа,
Всичките ти желания са да си богиня.
Сигурно с нещо си заслужила това,
Може би си свята като монахиня,
Или дори не си опитвала Греха ?

Но скъпа,
Всевиждащата любов не съществува,
Тя се намира само в очите на незрящ.
И само незрящ може да я рисува,
Но и да не вижда огънят искрящ.

И скъпа :
Няма смисъл да се опитваш отново -
Не ще можеш да върнеш миналите дни.
Дори и сляп, аз осъзнах сурово,
Че поне са честни моите очи.

Накрая, скъпа -
Пожелавам ти безоблачно небе
Не, не се страхувай от бурите.
За да те нарани поне една,
Трябва да имаш сърце...

© Христо Андонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??