Пухкава и малка Жужи,
аз съм изумена,
че от сладък сън ме будиш,
на юргана ми качена.
И опашчица от свила
под носа ми вееш.
Казваш ми: ”Не си сварила
млякото ми, де е?!”
Ах, ти, котешка принцесо,
капризна и мила!
С тебе никак не е лесно.
Стига си се крила!
Уискас, дробчета и мляко
в купичките получаваш,
мяукаш сладко, мъркаш яко,
сякаш ме подканяш
да те гушна и погаля.
С тебе искам да играя,
дъхче мое живо!
От персийчето не зная
коте по-красиво.
© Диана Кънева All rights reserved.