May 25, 2016, 8:35 PM

Моята молитва /на дъщерите ми/ 

  Poetry » Other
615 0 1

Моята молитва
/на дъщерите ми/

 

И няма как да знаеш, дъще моя,
колко много съм те чакала.
Как тихичко до моето туптеше
малкото ти сърчице.
Как в мислите си галех нежно
едва оформеното ти телце,
което във утробата си пазех.
Не съм ти казвала...
И няма как да знаеш, дъще моя,
как моите мечти и въжделения изчезнаха,
когато ти се появи.
Светът ми в тебе се събра,
ти стана моята красива, сбъдната мечта!
Молитвата ми е за тебе, дъще моя!
Да си здрава!
Да срещаш слънцето с високо вдигната глава!
Без колебание и страх да следваш пътя си!
Да пазиш в себе си и любовта, и мъдростта!
Не се страхувай, дъще моя!
Аз вярвам в теб и във доброто ти сърце!
Понякога забързано, понякога объркано,
загубило посоката към майчиния зов.
Но ти не се страхувай, дъще моя!
Сърцето ти е силно и добро!
Ще чуе моята молитва!
Ще си припомни как до моето туптеше
с ритъма на любовта!
И ще намери скъсаната нишка, 
която свързва го със родната земя...

© Мария Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??