Dec 24, 2008, 12:54 PM

Мъдрец 

  Poetry » Humour
735 0 8
Мъдрец

Празник - заклахме прасето,
наточихме старо вино,
щастливи - благодарим на небето,
роди се Исус - ще ни спаси от тегло!

Изядохме прасето,изпихме виното,
студен, зимен вятър фучи
и завърна се отново теглото,
на кръста спасителят си виси и мълчи.

Но ще дочакам и ВЕЛИКИЯ ден,
яйца, козунаци, весели хора
и ще възкръсне надеждата в мен,
надежда за свинска пържола!

И казах: Стига еврейски номера,
Ицо, много ти благодаря,
че душата ми си спасил,
но би ли... и за пържолата платил?

- А бе ти луд ли си бе, човече -
ужасен Христо рече -
пържолата си е твой проблем,
ние, евреите, свинско не ядем.

И гладна си остана душата ми проклета,
спасена, но на постна диета.
И проумях мъдрост една,
и за празниците ще ви я подаря:

ДУХОВНА ХРАНА РЕЛИГИЯТА ДАВА,
НО МАТЕРИАЛНА ГАРНИТУРА ИЗОБЩО НЕ СЛАГА!

Така че на бачкане, вдъхновени душици,
че сиренето струва реални парици.

                              Сърдечни привети
                              на всички поетеси и поети.
                              Честити празници!

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??