Опушено небесно сиво –
цветът на тайните. На шанса.
Поглъщат прах и гледат диво
в средата на самия дансинг
мъже със въдици в очите
и с токов удар във сърцата.
Мъже – отчаяни спасители.
Мъже с вериги по краката.
Взаимно лампите се дебнат –
загатват форми и усмивки.
Мъже различни, едри, дребни.
Мъже с добри жени на мивките.
Мъже от крайните квартали.
Мъже с трамваи във душите.
Мъже, които биха дали
сърцата си, ако ги имаха,
на тези, дето ще разровят
прахта на скучния им делник.
Мъже с вкуса на пет отрови.
Мъже с глада на сто отшелници.
Завиват се с небе, а зъзнат.
Не спят, а все насън живеят.
Мъже с истории премръзнали,
защо очите ви сивеят?
© Елена Биларева All rights reserved.