Aug 27, 2014, 8:42 PM

Мъжете 

  Poetry » Love
379 0 3

Мъжете се страхуват от жени...
те трябва всеки ден да се доказват
и щом прекрасни устни ги корят,
способни са с безобич да наказват...

 

Мъжете са момчетата отвън -
играят карти или пият бира...
Задирят всяка хубава жена,
за тях е тя неуловена риба...

 

Мъжете искат да са богове,
ала са хора без една половина...
изгубили са нейде в себе си
една загадъчност красива...

 

Мъжете уморени са коне
в препускане за огнена награда.
Убиват ги със безразличие.
От тотото любов не им се пада...

 

Мъжете са наужким мъдреци...
но газят чак до шия в суетата
... едва ли проумяли са, уви,
че винаги избира ги - Жената...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??