На брат ми
Тази нощ те сънувах,
ти отново бе до мен,
живота ми напътстваше,
бдеше над моя ден.
Интересите ти бяха и мои,
примерът ти бе свят за мен,
с теб силно се гордеех
и хвалех се на всички, всеки ден!
Но край! Отново отворих очи.
Суровата истина бързо ме свести.
Ти няма повече да се върнеш
и братски пак да ме прегърнеш.
Няма те! Всичко било е сън!
Не искам пак да съм сам навън!
Не понасям вече да бленувам
и не искам повече да сънувам!
© Владимир All rights reserved.