На Д
Сами сме в този свят със теб,
понесли кръста си съдбовен.
Ти – с чистотата на дете,
а аз – приемливо греховен.
Сами сме, но благодарим
на Бог, че любовта ни даде
и сили – миг-живот да устоим;
от него пиейки, да бъдем жадни.
10. 9. 2006 г.
Добрич
© Румен Ченков All rights reserved.