По “презумпция” зная, къде съм,
но кой съм, изобщо не знам.
С лична карта, паспорт и адреси
често будя се някъде... сам!
Не зареждам със евтина нафта,
но пък пия - ракия - менте.
Все мечтая да съм “Космонавта”
като малко, наивно, момче!
И от време на време... не лъжа,
но ме срещат познати лъжи.
Със носталгия фино ме пържат
привлекателно руси, жени!
Не обичам - назад да се връщам,
и да бъда в “казармата” пак.
Карамфили в съня си прегръщам
и ги слагам на друг похлупак.
Не вярвам в боклуци... и в битки,
нямам нищо против Любовта!
Не “пледирам” за - меките китки,
че не носят беди на света!
И чак накрая: - Не пия... не пуша!
Не излизам със млади жени!
Но тези глупости кой ли ги слуша?
Май съм “фиркан” пак... от зори!
Юри
Йовев
Май 2019 г
© Yuri Yovev All rights reserved.