Aug 27, 2018, 6:01 PM

На мама 

  Poetry
390 2 5

Толкова мъничка е станала мама,

Че вече не аз в нейните,
А тя във моите прегръдки се побира…
И толкова крехки са станали ръцете й,
Че вече не тя,
А аз милвам лицето й…
Вече аз разресвам косите на мама
И леглото й сутрин оправям,
И вечерята вечер й приготвям
И на гарата я чакам да дойде…
Толкова мъничка е станала мама,
А аз все я чакам да дойде…
Да стана пак аз малко дете
С постоянно обелени колене
И с почерняло от слънцето лице…
Чакам я,
Чакам я, мама,
Да дойде и да ми каже,
Че всичко мога да направя!
Че винаги ще съм нейното малко дете,
С голямо сърце,
С големи мечти
И че няма защо да плача,
Защото тя мен винаги на гарата ще чака!

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??