Реших, да пея тази нощ
на твоя праг –
о, Мариана!
Очите ти, са остър нож –
сърцето ми,
сега е рана
и в кръв кърви,
а песента,
изстисква капките и
в стих.
Очите ти,
са две слънца –
стихът,
на тях го посветих.
Уви,
безмълвна е нощта –
в догадки чезне
любовта.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.
о, Касиус,
о, Мариана,
от онази песен...
и вместо рози -
за награда -
в догадки чезнеш,
перо седефено,
осъмнало във
звън китарен...