Sep 13, 2012, 11:33 PM

На моето свидно село... 

  Poetry
651 0 15
Спомени - счупени шарени стомни.
Самотни щурци - годините.
Бели черници с черни корени.
Изсечени пъстри мигове.

Глуха камбана в забравена църква.
Плачеща прашна икона.
Сянка зазидана и безсънна  
 на една недолюбена пролет.

Запустели гробища. Нощни птици.
Рой съмнения непогребани.
Нови хора с пораснали стари жълтици  
 в едно малко и свидно село...
 

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??