Oct 27, 2008, 2:01 PM

На раздяла 

  Poetry » Love
618 0 9
НА РАЗДЯЛА

Хайде, вземи се!
Хленчиш ненужно!
Ръка с благослов ще подам.
Житейски театър,
ще кажа, съпруже.
Да ти върви по вода!
Тя е "по книга" -
покорна и кротка -
стои ти "диван чапраз"!
Тя ще измести домашната котка.
Ти знаеш - лъвица съм аз.
Искаш след тебе
така да остане.
Май не извади късмет.
Искам, когато лягам и ставам,
спомен да няма от теб!
И аз ще се взема.
Душа ще разтворя.
Животът ще ми е гост.
Ще си затворя
очите пред хората.
Всичко е толкова просто...
Казваш, боли,
да не хлопвам вратата,
че ще си ходим на гости.
Ти чу ли нощес
как скимтеше вятърът
за любовта ни, Бог да я прости!
Грешките глождят.
Прелива горчилка.
Сбирам я в шепи и пия.
Не я давам за нищо.
Късмет ми е, мили!
Тя е за обич магия.

© Геновева Цандева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??