Mar 17, 2015, 7:54 PM

На ръст с Голиати 

  Poetry » Other
377 0 1

 

"На ръст с Голиати"

 

 
Виждате ли ме бре, Голиати,
вий дето пред мен занемявате познати, 
дето под кожата у всеки влизате дълбоко,
тревогите подклаждате ни нависоко.
За вас също съм като гол,
като наранявате, стигате до под кокал,
появявате се пак, независимо дали някой ви е хокал,
тровите мозъкът по-лошо от алкохол.
 
Виждате ли ме бре, страхове,
пред вас съм, падна ми вече перде.
Ангард казвам ви аз,
ще защитавам крепостта си от този час.
Няма да ви пъдя,
а наблюдателска длъжност ще ви присъдя.
Че двигател силен може да задействате,
като само гледате, без да съдействате.
 
Усещате ли ме бре, чувства страшни,
забравихте ли за вашите отражения обратни.
Къде сте тръгнали, броите се на пръсти,
една от другите в пара и всяка ваша ще отстъпи.
Да носиш човешко у себе си е повече от божество,
не позволявай  нещо да те държи в статукво. 
По пътя корабът ти несъмнено ще се клати,
не давай да го вземат малките емоционални пирати.
 
 
2015г.
 
 
третият
 

© Третият All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да носиш човешко у себе си е повече от божество,
    не позволявай нещо да те държи в статукво.
    По пътя корабът ти несъмнено ще се клати,
    не давай да го вземат малките емоционални пирати.
Random works
: ??:??