Jul 1, 2015, 8:41 PM

На Юни 

  Poetry
329 0 2

Ти даде ми един от твойте дни –

да се родя във него  ме покани,

научи ме на летни добрини,

душа ми даде – да лекувам рани.

 

Показа ми  учудващи  неща...

На твойто слънце станах годеница

и мъничка светулка  през нощта.

Разбрах езика  на самотна птица.

 

Една  тревичка стана ми сестра.

Възглавница в полето - жито зряло.

А твоето небе над мен простря

една надежда светла, синьо-бяла.

 

Получих дар от тебе  звезден смях

и глас и чувства – като водопади…

Това, че в теб да се родя успях,

за мен е, Юни, радост и награда.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дано всеки Юни те радва с хубави неща! Много красиво стихотворение!
  • "Това,че в теб да се родя успях,за мен е,Юни,радост и награда."Поздравления!
Random works
: ??:??