В кошерите има мед, защото има ред -
тая мисъл най-напред прочетох в Интернет.
В хубавата ни страна, щедра и добра,
всеки, без закон и ред, търси каца мед.
Полицаите са курназ, но са като нас,
до медеца гледат, брат, да се настанят.
Политиците и те: уж дават ни кюфте,
а щом гласуваме за тях, правят ни за смях.
Заемите, без да спрат, всеки ден растат.
Ще ги връщат, без шега, внуците така.
В Европейския съюз, обзаведен с вкус,
влезли уж за по-добре, гризнахме дръвце.
Вярно, дават ни пари по програми три,
управлявайки така нашата страна,
но парите у дома, знае се това,
който най-добре краде, той ще прибере.
Тъй животът ни влече, а времето тече -
все по-бедни, за беда, ставаме сега.
Всеки пита: - Докога беден ще стоя?
Отговорът? Трябва ред, за да има мед.
© Димитър Дунеловски All rights reserved.