1.11.2022 г., 12:04 ч.

Наблюдение 

  Поезия » Гражданска
487 0 3

В кошерите има мед, защото има ред -

тая мисъл най-напред прочетох в Интернет.

В хубавата ни страна, щедра и добра,

всеки, без закон и ред, търси каца  мед.

 

Полицаите са курназ, но са като нас,

до медеца гледат, брат, да се настанят.

Политиците и те: уж дават ни кюфте,

а щом гласуваме за тях, правят ни за смях.

 

Заемите, без да спрат, всеки ден растат.

Ще ги връщат, без шега, внуците така.

В Европейския съюз, обзаведен с вкус,

влезли уж за по-добре, гризнахме дръвце.

 

Вярно, дават ни пари по програми три,

управлявайки така нашата страна,

но парите у дома, знае се това,

който най-добре краде, той ще прибере.

 

Тъй животът ни влече, а времето тече -

все по-бедни, за беда, ставаме сега.

Всеки пита: - Докога беден ще стоя?

Отговорът? Трябва ред, за да има мед.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??