Jan 4, 2020, 8:28 PM

Надеж ти чувам за крај 

  Poetry » Love
316 0 0

Надеж ти чувам за крај
за она време
кога ќе престанат
шаховски игри
со човечки судбини
гром ги убива
осамените дрвја
како што нас нè стига
гревот на предците
меѓу две свечени чаши
ќе ти побарам љубов
а надеж ти чувам за крај
и така сè до бескрај.
 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??