Oct 28, 2009, 10:23 PM

Най-доброто дело на оня с магарето 

  Poetry
370 0 2

НАЙ-ДОБРОТО  ДЕЛО  НА  ГОСПОД

 

Изминаха толкова много години...

Как се стопиха?!

Майка ми се безпокои вече само небесно.

Плете безкрайния шал на Вечността

и мисли за моите кратки страхове.

Татко си пали цигарата с треперещи пръсти

и намята на раменете ù

своята дълга недодялана обич.

А брат ми –

сигурно всяка вечер отново

и отново къснее.

Бърза и там да живее.

Да не пропусне нито миг.

Да навакса.

Бързо, неразумно, лудосетивно горене!...

Триизмерно,

три замислени тихи души

поглеждат надолу, поглеждат встрани.

Там, горе – благост, блаженство и мир,

долу –  и в сиво, и в розово –

аз... все ги тревожа!

Изминаха толкова много години...

 

Господи,

най-доброто, което си измислил,

е това, че можем да сънуваме.

Тогава сме истински и отново заедно.

© Радосвета Миркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??