Dec 7, 2012, 7:17 PM

Налага се 

  Poetry » Other
367 0 1

Налага се да се тревожим,

да се вълнуваме, да мислим.

Покоят сит е невъзможен,

покорството пък е безсмислено.

 

Да тръпнем с тъмните неволи,

с нещастията и бедите.

Не безметежни и доволни,

в живуркането тъжно свити,

 

а будни, честни, нараними,

запазили и свян и дързост,

да браним правдата безименни,

да търсим истинската мъдрост.

 

Усетим ли по свойта кожа

да пъплят болки и поблеми,

налага се да се тревожим,

поне докато не умреме.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Налага се... Но често по-типично е.
    когато себе си спасяваме
    Антените за чуждото трагично
    с предимство да откъснем и забравим.
Random works
: ??:??