Jul 23, 2017, 11:38 AM

Нарисувай ме 

  Poetry » Love
513 6 13

Нарисувай ме с пръсти изкусни –

с потъмнели от лудост очи,

и с червени треперещи устни,

с разпилени от шепот коси.

Нарисувай ме, моля те, днес и

всяка моя частица чертай –

и каквото си милвал нощес,

и каквото почти си забравил.

Светлосянка по кожата гладка

и ръцете ти впити в плътта,

и усмивка с тръпчинката сладка,

съвършена – не – просто жена,

дето влюбва се всеки ден в тебе

и заспива в прегръдка една

на художник, поет, на вълшебник,

сътворил само с нежност света.

Нарисувай ме спяща и топла,

миг преди да отворя очи.

Нарисувай душата ми гола

само с устни, любов, без бои…

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??