Dec 15, 2013, 6:53 PM

Нарисувай ми 

  Poetry
494 0 3

Нарисувай ми цвете - ухайно и нежно.

Или много цветя - изгряли в тревата.

И небе нарисувай - синьо, безбрежно.

Нарисувай ми слънцето - и луната.

 

Нарисувай ми огън. Вулкан. И изригване.

Нарисувай ми лед, и ледени глетчери.

Нарисувай ми буря - тъмна, нестихваща.

И вълни, които са хоризонта препречили.

 

Нарисувай ми песен - ехтяща в небето -

във която се вмества цяла вселена.

Нарисувай ми я - извираща от сърцето.

Или нещо друго ми нарисувай на мене.

 

Нарисувай ми изгрева - светъл и ясен.

Нарисувай ми капчиците на пороя.

Нарисувай ми сега ти нещо прекрасно -

без дори да съзнавам точно какво е.

 

Нарисувай ми прозрение, към което да крача -

и да не мисля за протритите си обувки.

Нарисувай ми звезда пътеводна - във здрача.

Нарисувай ми обич... И няколко целувки.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??