"Патриот е – душа дава
за наука за свобода..."
Хр. Ботев
Имаме си политици –
циркаджии и комици,
расли в родните Балкани –
все юнаци, все отбрани!
Стани шеф, за шеф не стана,
а... другарче на Догана,
а пък Бойко – „така-вака“,
ту с Лютвито, ту с „Атака“!
От екрана, виж Барека –
се напъва, вика-крека,
но „без цензура“ не може
да се вмъкне в нашто ложе!
Ехото от Парламента,
все повтаря: „Мента-а-а-а, мента-а-а-а“,
нито „ш-ш-ът“, ни „сус“ го плаши,
нито родните апаши!
А съдебната система –
„тука има – тука нема“...
право в тая вътележка
търсиш ли, – голяма грешка!
Всеки за пари се бори,
с „извиняюсь“ или „sorry“,
за права и за „свобода“,
но не тия на народа!
© Ваня Иванова All rights reserved.