Apr 26, 2008, 10:25 PM

Нашият Спасител 

  Poetry » Phylosophy
604 0 11
Превърна ли деня във вяра крепка,
неподвластна на житейските беди?
Направи ли онази първа стъпка,
която от огнения ад ще те спаси?

Разбра ли, че във минало далечно
Исус на кръста беше прикован
и кръвта му бавно там изтече,
хулен беше и жестоко поруган.

Тълпа безумна викаше: "Разпни го",
но във вярата си силен беше Той.
До сърцето с благост допусни го
и приеми, че е Спасител твой.

Спомни си неговите думи вечни:
"Обикни ближния си като себе си!"
Непреходните истини изречени
и как Бог от мъртвите го възкреси.

Дойде веднъж за нашето спасение,
най-светъл и велик Човешки Син.
С почит отдай му преклонение
и Дух Божий в теб ще е неугасим.

© Васил Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??