Nov 4, 2009, 12:20 AM

Наздравица 

  Poetry
496 0 2

               В памет на Мончо Бехар -

               бащата на Максим Бехар 

 

Честит рожденик си, Бехар!

Бъди ни жив и здрав, да можеш

редува тъй с младежки жар

високи коти с тихо ложе.

 

Дъхът на тръпното вино,

в плода на скрития нектар,

на хляба топъл, на сено

да влеем в тоста, шеф Бехар.

 

Да пада всеки бастион

под мъдрото ти ръководство.

За хилядния камион

продаден - да издигнем тоста.

 

И все така КАМАЗ да гази

в Сибир, през Чад и на Бахам

и през пустини до оазис

да ни извеждаш, шеф Бехар.

 

И все така да вее грива

на сградата ни АВТОКАМ.

Наздраве! Виното прелива

от юбилейния стакан.

 

Честит рожденик си, Бехар!

Бъди ни жив и здрав, да можеш

да станеш първия капрал

в емблемата ръкоположен! 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??