May 23, 2021, 12:23 AM

Не биди само број 

  Poetry » Love
218 0 3

 

Не биди само број

во животот на оној што те чека.

 

И догодина ќе бидам тука

со нова брчка на челото,

а моите обични јаболка

ќе ги бојам во зелено

за да личат на твоите.

 

Отвори срце

затвори врата

погледај ме

и не биди само број

во животот на некој кој те сака

оттука до небото.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??