Sep 8, 2009, 9:20 PM

Не е лесно 

  Poetry » Love
590 0 2

А трябваше да бъде лесно -

не те ли виждам, да забравя;

Без жал сърцето си зазиждам,

щом теб до мен те няма.

Обърнах гръб на всяка нежност,

без срам загърбих всеки спомен;

държа се ведро и небрежно;

изчезна любовта без помен.

Тъй трябваше. Ала дали се случи?!

Желаех го – но го отричам,

но все се питам защо ли

като дъжд проливен

сълзите плисват, щом те видя.

© Галина Матева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??