Feb 1, 2007, 11:49 AM

Не ме будете! 

  Poetry
593 0 1

Не ме будете!

Моля ви – не ме будете!

Самозалъгване и страх

се борят в мен!

И всяка дума ще избухне,

и всеки звук крещи –

прекършен цвят

небрежно хвърлен,

подминат после –

ей така!

 

Не ме будете!

Моля ви – не ме будете!

Със спомени и обич

беше пълен моят свят.

От синьото до черното

дъгата в мене свети

с непоносима болка,

с непобедим копнеж!

 

Не ме будете!

Моля ви – не ме будете!

Във моя сън

люлеят ме мечта и песен!

Във моя сън

очите ти ме гледат –

зоват ме със омайна топлина!

 

Не ме будете!

Моля ви – не ме будете!

 

© Елена Бързева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • трогателен стих. може би в сънищата е по-красиво и уютно, но сънищата не са реалността.
Random works
: ??:??