Oct 29, 2015, 6:28 PM

Не, няма 

  Poetry
280 0 0

Не! Няма още аз да си отида.
Не съм написал най-добрият стих.
Не съм издал последната си книга
и жаждата си за живот не скрих.


Не съм успял синът си да изуча,
България да видя как цъфти...
Най-хубавият дар не съм получил,
да сбъдна всички литнали мечти...

 

Не бързам да оставя враговете
да веят за победа знамена.
Не съм обяздил още и конете
на моята предписана съдба.

 

Не съм създал от името си крепост
която да разказва, век след мен.
Не са ми здрави още и крилете.
Не е дошъл белязаният ден.

 

Ще бъда трън за всичко зло и лошо,
което като плевели плуве.
Не! Няма да си ида, а ще нося
вярата, която все расте.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??