Oct 9, 2007, 12:24 PM

Не оставяй ръката да умре 

  Poetry
957 0 2
Чакай малко! Поспри се!
Виж – ръка ти аз подавам.
Здрасти!? Осъзнай се!
Въпрос, макар и кратък ти задавам.

Ще приемеш ли ти помощ и подкрепа?
Ще отвърнеш ли на жеста с жест?
Ще се спреш ли ти отсреща?
Ако го направиш, ще ти пиша шест.

Да, ще ти напиша, с тази същата ръка,
за която те попитах и която ще ти дам.
Със която аз ще сторя бурна и препълнена река,
със приятели, които да не те оставят сам.

Е, помисли ли? Разбра ли себе си добре?
Ще приемеш или ме отхвърляш?
Ще оставиш ли ръката да умре
като я просто ти захвърляш?

© Димана Желязкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??