Денят поглъща мислите-неземници,
не са за мене вятърните мелници,
а колко трудни, колко тежки седмици
и неизвестни, мрачни понеделници...
Когато Слънцето стои на прага ми,
когато търся спомени избягали,
когато чакам пълни с обич делници,
пристигат безпощадни понеделници...
Денят поглъща мислите-неземници,
не са за мене вятърните мелници...
© Димитринка Калева All rights reserved.