Mar 12, 2021, 6:59 PM

Не съди 

  Poetry » Phylosophy
652 0 0

                                                      Не съди

 

 

Бог е казал "Не съди за да не бъдеш съден",

 ти не се вглеждай в хората, в техните дела.

Бъди смирен, спазване на Бога законите сега,

за да опрости греховете ти той на таз земя!

 

Отправи поглед смирен към Него, към небесата,

там той отгоре ни гледа, на хората добри бащата,

помага им в тежки мъки и трудни, и лоши дни,

поклони му се и от сърце, и душа му благодари!

 

Не съди хората, защото ти не знаеш,

какво са преживяли, тяхната съдба.

Запали свещ, помоли се, недей да нехаеш

и ще усетиш Бога, ще го усети твоята душа.

 

Помоли му се за здраве на теб и на рода,

прекръсти се и смирено наведи глава.

Тогава сам ще усетиш силата божия,

ще те води занапред, отпусни своята душа!

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??